Българско гражданство по произход – какво трябва да знаем

Българското гражданство нерядко е било обект на ожесточени политически дебати. За съжаление обаче, политиците ни изглежда все още не са успели да дефинират ясно разликата между основни правни понятия, свързани с българското гражданство. Повече по темата може да прочетете в материала на Александър Добринов – българин, български гражданин или лице от български произход.

Огромен наплив от чужденци, желаещи да получат българско гражданство по произход

След изменението на Закона за българското гражданство през 2021, позволяващо придобиване на гражданство при доказана родствена връзка с лице от български произход до трето коляно, напливът от желаещи да кандидатстват за български паспорт постави нови рекорди. Същевременно обаче, процедурите остават сложни, а отказите за издаване на указ – все повече. Колегите от Posolstvo.eu са обособили специален раздел с публикации относно проблемите и възможностите за придобиване на българско гражданство по произход. Също така, можете да прочетете детайлна информация за изискванията и процедурите по придобиване на българско гражданство по произход.

Ако сте в процес по кандидатстване за българско гражданство и не знаете откъде да започнете, можете да се свържете с нас или с професионален имиграционен офис/адвокат.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.