Българско гражданство 2021 – мисията (все още) възможна

  •  
  •  
  •  

Получаването на българско гражданство стана изключително трудно през изминалата 2020г. Българските власти, до голяма степен притеснени от негативните обществени настроения, избягват да одобряват молби за придобиване на гражданство.

Законът за българското гражданство (ЗБГ) дава широки права на властите да откажат издаването на гражданство на многобройни основания. Например чл.19 от ЗБГ дава практически неограничени права на ДАНС да спре процедурата по придобиване на гражданство, практически на всеки кандидат.

Молбата на лице, което отговаря на условията за придобиване на българско гражданство по натурализация, се отхвърля, ако с оглед на поведението му съществуват сериозни причини да се смята, че молителят представлява заплаха за обществения ред, обществения морал, общественото здраве или за националната сигурност.

Чл. 19 от ЗБГ

Стриктно съблюдаване на законовите норми – разковничето за успех

От опита ни през 2020г. сме убедени, че само изключително стриктното спазване на условията на нормите на ЗЧРБ и ЗБГ може да доведе до успешна натурализация през 2021г.

Българските власти ще продължат да одобряват заявления за получаване на българско гражданство, но процентът на откази ще е несравнимо по-голям от преди. Препоръчваме ви да прочетете статията (на английски) – „Кървава баня за молбите за българско гражданство„.

One thought on “Българско гражданство 2021 – мисията (все още) възможна

  1. Здравейте! Моля за съвет и съдействие! Аз съм гражданин на Армения, пребивавам в България от 1995-та година като последните близо 10 години с хуманитарен статут. Имам брак с българка от 4 години и две деца – български граждани. Искам да сменя хуманитарния статут с разрешение за постоянно пребиваване в България, тъй като хуманитарният статут не ми е удобен, а след време и българско гражданство. Можете ли да ми съдействате? И как да се свържа с вас?

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *