Как да възстановим българското си гражданство?

В периода 1989-2007г. много наши сънародници напуснаха България и избраха да живеят и работят в чужбина. Много от тях, които имаха такава възможност, получиха гражданство и паспорти на други държави. Това беше наложително за тях за да могат да живеят без административни проблеми в страните от западна Европа, САЩ, Канада, Австралия, Нова Зеландия и т.н. За съжаление, за да получат друго гражданство, някои от тях трябваше да се откажат от българското си гражданство.

Българки от Германия масово искат да възстановят българското си гражданство

Като че ли най-много от нашите сънародници получиха германско гражданство. Това е и логично, тъй като Германия е най-голямата икономика в ЕС, като държавата има исторически социални и икономически връзки с България. Сега тези, основно българки женени за германци, желаят да възстановят българското си гражданство. Тъй като България стана член на ЕС на 01.01.2007, за тези наши сънародници стана възможно да притежават двойно гражданство – българско и германско.

Процедурата по възстановяване на българско гражданство

За съжаление обаче, процедурата по възстановяване на българското гражданство не е толкова лесна, колкото изглежда на пръв поглед. Колегите от Posolstvo.eu са публикували материал относно това, как да възстановим българското си гражданство, който препоръчваме да прочетете ако искате да възстановите гражданството си.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *