Нигерийци в Бургас и Слънчев бряг

С какво се занимават някои от викачите на Слънчев бряг?

Изминаха пет години от скандала с нигерийските викачи в Слънчев бряг. За съжаление все още нямаме сигурност, че проблемът е напълно решен. Напротив, както пише VD&A, някои от нигерийските граждани в България имат сериозни проблеми със съблюдаването на законите ни и в момента.

Прочетете и статията на английски – Crime in Bulgaria – the Nigerian connection.

Полиция, ГДБОП и ДАНС, както и отдел миграция в гр. Бургас

Време е да кажем НЕ на престъпността в град Бургас и областта!

Очакваме правни действия от всички държавни органи за проверка на викачите, които се подвизават от Бургас до Слънчев бряг. Не можем да допуснем имиджът на Черноморието ни, както и България като цяло, да страда заради нигерийски банди, които си мислят, че са в Лагос, а не в ЕС. Ще осъществим контакти с пострадали граждани от Бургас и региона, като ще им съдействаме правно за подаване на сигнали до компетентните органи.

Фиктивни бракове с българки?

Възможно е, с цел легализиране на престоя си в България, граждани на Нигерия и други страни, да сключват фиктивни бракове с българки. Планираме да изискаме от органите не МВР и отдел Миграция в Бургас да проверят всички сигнали за нередности. В случай, че такива нередности се потвърдят, ще очакваме да се приложат мерките предвидени в ЗЧРБ и на провинилите се да се отнемат разрешенията за пребиваване (ако имат такива разбира се).

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *