Уволнява ли TELUS руско-езични сътрудници?

Telus е една от най-големите компании, която предоставя аутсорсинг (outsourcing) за CX и IT услуги в България. След скандалите в парламента относно цензурата във Facebook, стана ясно, че Telus няма да модерира повече съдържанието на социалната мрежа в България. След като това стана факт, много служители на Телус (Telus) започнаха да се опасяват за бъдещето си в компанията.

По наша информация, най-вече чужденци, с работен руски език, считат, че дните им в Telus са преброени. За тях вариантите са или да се завърнат в държавите си по произход или да намерят друг работодател в България. Евентуално могат и да бъдат пренасочени към офис на Telus в друга държава.

Опцията да останат в България

Възможността за служителите на Telus да продължат трудовата си кариера в България е най-привлекателна. В страната те обикновено вече са установили социални контакти и лични връзки. Също така, много от тях имат и по няколко години легално пребиваване. Срокът на легално пребиваване може да се използва за получаване на постоянно пребиваване, което е изключително примамлива опция за много чужденци.

Служителите на Telus, които се опасяват, че могат да останат без работа и разрешение за работа в България могат да се обърнат към специализирани фирми, които предлагат съдействие по получаване на виза Д (ако е необходима) и разрешение за пребиваване в България.

Разбира се, ние също можем да съдействаме. При нужда, може да ни пишете или да коментирате под статията.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *