Как да намерим добър адвокат в София

Защо е трудно да се намери добър адвокат в София?

Намирането на перфектния адвокат не винаги е лесно. Проблемът е, че клиентът няма как да знае предварително дали избраният адвокат е достатъчно компетентен и отзивчив. Защото ако дори едно от тези качества липсва, то клиентът едва ли ще остане доволен. В София изборът на адвокат е определено най-труден. Огромното количество юристи, които практикуват в столицата, доведе до феномени, които са присъщи за повечето мегаполиси.

В тази статия ще разберете какво е най-важното при избора на добър адвокат. Ние също така сме в състояние и да ви препоръчаме най-добрите адвокати от София, които ще могат да поемат вашия случай и да останете доволни!

Адвокати.net

Добрите адвокати нямат нужда от маркетинг

Наистина добрите адвокати са винаги пренатоварени. Те нямат нужда да предлагат услугите си толкова агресивно, колкото своите колеги. Това обаче води до парадокса, че клиентите на практика нямат достъп до наистина добрите адвокати. Единственият начин да се намери такъв адвокат е по препоръка или с наистина добър късмет.

Много от добрите адвокати се занимават с бизнес или политика

Добрите адвокати много често не се задоволяват с доходите от практиката си. Много от тях намират по-доходоносно поприще в политиката или едрия бизнес. Това отново е лошо за клиентите, защото тези адвокати не практикуват и няма как да ги обслужат.

Какво е нужно да знаем преди да изберем адвокат?

При избора на адвокат в София, поради огромния избор, препоръчваме на клиента да приложи „петте златни правила“, използвани от много граждани на големи западноевропейски градове и мегаполиси в САЩ.

Правило #1

Намерете адвокат в правната област, относима към вашия казус

Това е първото и едно от най-важните правила. Ако ви трябва правна помощ за бракоразводно дело е глупаво да наемете данъчен адвокат. Ако ви е предявено обвинение ви е нужен наказателен адвокат, а не такъв по трудово право. Много хора не разбират, че специализацията при адвокатите е изключително важна. Странно е, че всеки разбира това за лекарите, но не и за адвокатите. Никой не би отишъл на зъболекар, ако го боли корем, нали? За адвокатите се отнася същото и е важно да го помним.

Разбира се, има и такива адвокати, които предлагат широк спектър от правни услуги. И това съвсем не е лошо. Ако използваме аналогията с лекарите, и при тях има джипи-та, които лекуват основни заболявания. И без тях разбира се не може. Същото е и при адвокатите – ако ви е нужен адвокат за проблеми от най-общ характер, не е нужно да търсите адвокат, специализиращ в конкретна област. Ако правният ви проблем обаче е сериозен, със сигурност ще ви е нужен тясно специализиран адвокат.

Правило #2

Ако ви е нужен наистина добър адвокат, ще го намерите в София

Основният принцип е, че на клиента му е необходим адвокат в населеното място, където той живее или където ще се извършват процесуалните действия. Например ако сте от Бургас, но ви задържат в Стара Загора за притежание на наркотици, би било логично да наемете адвокат в Стара Загора. Или евентуално, такъв който вече познавате от Бургас. Много от клиентите правят именно това. Правилно ли е? И да и не. От една страна е наистина не само удобно, но и по-евтино, ако наемете местен адвокат. От друга страна обаче, ако имате късмета да намерите истински професионалист от София, шансовете ви в съда ще бъдат далеч по-големи. В края на краищата в София са най-многото и най-добрите адвокати от цялата страна. Това в никакъв случай не означава, че в другите градове няма професионалисти. Напротив, много от адвокатите в по-малките градове предлагат прекрасни услуги. Но все пак, изборът в София е определено по-голям.

Правило #3

Цената е важна (за адвокат в София тя е най-висока)

При избора на адвокатски услуги клиентът винаги се води от цената, като в повечето случай тя е определяща. Това е нормално и правилно. Но нека не забравяме, че евтиното често излиза по-скъпо. А в правото, евтиното понякога води и до катастрофални последици. Това разбира се не значи, че трябва да се наема най-скъпият адвокат с най-лъскавата кантора. В никакъв случай! Но добрите адвокати в София си „знаят цената“. А това е така, защото те имат огромен опит и клиентска база и не могат да приемат нови клиенти, които не са готови да заплатят хонорарите им.

В резюме – цената е важна. Но в никакъв случай не по-важна от крайния резултат и решаването на правния проблем. Добрите адвокати в София действително не са евтини. Но те могат да отделят необходимия ресурс и правен капацитет за да помогнат на клиентите си по безупречен начин.

Правило #4

Знанието на чужди езици е важно (да, за адвокати!)

Очевидно за международни правни казуси, знанието на чужд език е от значение. Но ако процесуалните действия се извършват само в България, важно ли е адвокатът от София да владее чужди езици? Оказва се, че да. Според редица западни анализатори и мозъчни тръстове, знанието на чужди езици е от изключителна важност за професионалната квалификация на адвоката. Това се отнася с особена сила за адвокатите от държави членки на ЕС, каквито са българските адвокати.

Правото вече не познава граници. А особено в ЕС, националното право трябва да е съобразено с европейското. Ако адвокатът не знае (поне) английски, той едва ли ще е напълно компетентен в областта на правото на ЕС. Ако адвокатът не знае чужди езици, как би могъл той да обменя професионален опит със свои колеги от чужбина? А сега си помислете, колко адвокати извън София владеят английски? А колко от тях говорят и други чужди езици?

Правило #5

Адвокатът трябва да е и представителен, за себе си и за своите клиенти

Адвокатът не е фотомодел, нито медийна звезда. Но успешният адвокат трябва да излъчва увереност и да може да демонстрира победите, които е постигнал за своите клиенти. Едва ли някой в днешно време би желал да бъде представляван от адвокат, чийто офис е у дома му. Или от такъв, който работи сам, без партньори, асистенти и т.н. Такъв адвокат може да е изключително отзивчив и разбиращ, но той няма как да е придобил достатъчно професионален опит в своята практика.


Как можем да ви помогнем да изберете най-подходящия адвокат от София

Ние вярваме, че в зависимост от конкретния казус ще сме в състояние да ви препоръчаме най-подходящият адвокат, специализиращ в релевантната правна област. Можете да се свържете с нас за повече информация, като задължително ни опишете на кратко казуса си.

Материалът е подготвен със съдействието на VD&A.

3 thoughts on “Как да намерим добър адвокат в София

  1. Здравейте, имам нужда от съдействие по повод неизплатена рента от земеделска земя. Ще се радвам да ме насочите към подходящ адвокат в София. Благодаря.

  2. Здравейте. Искам да намеря добър адвокат за съдействие към Софийска вода. Поздрави.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *