Брак между българин и чужденец – ПРОБЛЕМИ с виза

В случай, че сте сключили брак с български гражданин, това не Ви гарантира влизане в Република България. В практиката ни често се сблъскваме с проблеми при получаване на виза тип – „Д“.

Как може да Ви помогнем?

Осъществяваме цялостна процедура по съдействие във връзка с изготвяне и подаване документи за виза тип „Д“, както и действия във връзка с обжалване на евентуален отказ. В случай, че се сте сключили граждански брак с българин, започва дълга процедура, по която често административните органи отказват да оказват помощ.

Използвайте нашите услуги, защото:

 • познаваме отлично, не само българското, а и европейското законодателство;
 • имаме богата практика в областта на процедурите по кандидатстване за виза;
 • имаме богата практика в съдебните обжалвания на откази за предоставяне на виза.

12 thoughts on “Брак между българин и чужденец – ПРОБЛЕМИ с виза

 1. Здравейте!
  Имам сключен брак с Алжирски гражданин от 2018г., има 2-пъти отказ за виза Д, имаше и дело миналата година … Което изгубихме в административен съд. Може ли да ми помогнете?

  1. Здравейте,
   Жалко е, че сте загубили делото пред административен съд и се надяваме, че не сте пропуснали сроковете. Съветваме ви да се свържете адвокатите на VD&A за по-нататъшно съдействие.
   поздрави,
   Екипът на Адвокати.net

    1. Здравейте,
     Адвокати има колкото искате, можете да намерите в интернет. Ако искате да ви насочим към някой конкретно, кажете какъв е казусът ви, за какво ви е нужен конкретно?
     Поздрави,
     Адвокати.net

  2. Здравейте,може ли да ми кажете къде трябва да задам въпросите си ,не намирам поле освен това !Благодаря Ви

 2. Здравейте, сестра ми и зет ми подписаха брак в България преди 5 години той е от Албания как може да процедираме за издаване на български документи за него

  1. Здравейте Ружа,
   Зет ви най-напред трябва да получи виза Д за България. След като я получи, той ще трябва да пътува до България, където да кандидатства за право за пребиваване (т.е. български документ, подобен на лична карта). Процедурите не са лесни и отказите са чести за съжаление. Препоръчваме ви да се обърнете към колегите от Posolstvo.eu, които най-добре ще могат да ви съдействат.
   Поздрави,
   Адвокати.net

 3. Здравейте! Гражданин съм на България от 2018г. бракът е сключен през 2015 г. в Русия (съпругът ми и аз сме граждани на Русия). през 2022 г. съпругът получи израелско гражданство и кандидатства за виза d като съпруг на гражданка на България. консулството отказа да приеме документи, като каза, че легализираният превод на руското свидетелство за брак не е достатъчен. Въведох данните за брака в общността и получих удостоверение за семейно положение. Но консулството отново отказа, като каза, че е необходимо свидетелство за брак. Ние сме в задънена улица, те не разбират как да получат този документ, защото ние вече сме женени. можете ли да предложите какво да правя?

  1. Здравейте,
   Проблемът е, че бракът ви е сключен преди да придобиете българско гражданство. Ако желаете да ви съдействаме, можете да се свържете с офисите ни.
   Поздрави,
   Posolstvo.eu

 4. Здравейте,
  Сключих граждански брак в България и жена ми е китайска гражданка. В момента е в България с валидна туристическа виза, която изтича края на февруари, 2024 година. При това положение, мога ли да кандидатствам за Виза Д от България, без тя да напуща страната? Моля да ми отговорите по възможност с имейл. Благодаря!

  1. Здравейте,
   Отговорихме на имейла Ви.
   Поздрави,
   Адвокати.net

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *